Flyvende Jacob
Her tilbyder vi en ægte klassiker: Flyvende Jacob! En mega-lækker ret med kylling, bacon, fløde, banan, chilisauce og jordnødder. Opskriften blev offentliggjort første gang i 1976, og forfatteren skulle være Ove Jacobsson, der arbejdede inden for luftfragt. Tak, Ove, for denne uovertrufne ret, der er perfekt til Omnia’en!.
Sådan gør du
- Steg baconen, og gem baconfedtet i panden til kyllingen.
- Skær kyllingen i strimler, drys den med salt, og brun den i baconfedtet. Tilsæt peber. Det gør ikke noget, hvis kyllingen ikke er helt gennemstegt, da den bliver færdig i Omnia.
- Smør Omniaformen. Læg kyllingen i bunden. Skær baconen i mindre stykker og læg det på kyllingen, men gem lidt til garnering. Læg bananskiverne ovenpå, og drys jordnødderne over.
- Pisk fløden let – den skal bare blive lidt luftig. Tilsæt chilisauce og sambal oelek. Smag retten til, og tilsæt mere, hvis du ønsker en lidt stærkere smag.
- Hæld chilifløden over alt i Omniaformen.
Tilbered retten ved middel varme i ca. 20 min.
Garnér med det sidste af baconen og evt. flere jordnødder. Servér retten med ris.
Ingredienser
3-4 personer:
800 g kyllingelårfilet eller kyllingefilet
1,5 dl piskefløde
1 dl sød chilisauce
1 spsk. sambal oelek
1 pakke bacon (140 g)
1 moden banan, i skiver
1 dl jordnødder
Salt og sort peber