Flyvende Jacob

Flyvende Jacob i Omnia’en.

Her tilbyder vi en ægte klassiker: Flyvende Jacob! En mega-lækker ret med kylling, bacon, fløde, banan, chilisauce og jordnødder. Opskriften blev offentliggjort første gang i 1976, og forfatteren skulle være Ove Jacobsson, der arbejdede inden for luftfragt. Tak, Ove, for denne uovertrufne ret, der er perfekt til Omnia’en!.



Sådan gør du

  • Steg baconen, og gem baconfedtet i panden til kyllingen.
  • Skær kyllingen i strimler, drys den med salt, og brun den i baconfedtet. Tilsæt peber. Det gør ikke noget, hvis kyllingen ikke er helt gennemstegt, da den bliver færdig i Omnia.
  • Smør Omniaformen. Læg kyllingen i bunden. Skær baconen i mindre stykker og læg det på kyllingen, men gem lidt til garnering. Læg bananskiverne ovenpå, og drys jordnødderne over.
  • Pisk fløden let – den skal bare blive lidt luftig. Tilsæt chilisauce og sambal oelek. Smag retten til, og tilsæt mere, hvis du ønsker en lidt stærkere smag.
  • Hæld chilifløden over alt i Omniaformen.

Tilbered retten ved middel varme i ca. 20 min.

Garnér med det sidste af baconen og evt. flere jordnødder. Servér retten med ris.

Ingredienser

3-4 personer:
800 g kyllingelårfilet eller kyllingefilet
1,5 dl piskefløde
1 dl sød chilisauce
1 spsk. sambal oelek
1 pakke bacon (140 g)
1 moden banan, i skiver
1 dl jordnødder
Salt og sort peber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

actioncamping.dk bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi går ud fra, at du er indforstået med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accepter Læs mere