Chokoladekage i Omnia-ovnen
Saftig kage fra campingkøkkenet, der med sikkerhed vil skabe glæde hos børnene og de voksne vil nyde den i selskab med en god kop the!
Sådan gør du
- Riv den mørke chokolade med en skrællekniv, og læg den til side. Varm smør, sukker, vaniljesukker og salt op i en gryde og rør det sammen. Lad det afkøle. Tilsæt æggene, og pisk med en håndmikser, til det bliver skummende.
- Bland melet med bagepulver og kakao. Vend den piskede blanding sammen med mælken i den piskede blanding. Til sidst røres chokoladespånerne i. Sæt silikoneindsatsen ind i Omnia-formen, smør den og hæld dejen i.
- Sæt dem på gaskomfuret og bag dem i 30 minutter. Brug en træpind til at kontrollere, om kagen er færdig.
Tips: Brug – fordelen er, at det ikke kræver elektricitet!! Til bagning bruges den store flamme og indstil den mellem de to tilgængelige niveauer.
Kagen er meget saftig og holder sig i et par dage. Den skal blot opbevares i aluminiumsfolie eller i en dåse
Ingredienser
125 g smør
125 ml sukker
125 ml mælk
80 ml kakao
1 pose vaniljesukker
1 knivspids salt
2 æg
200 ml mel
½ tsk. bagepulver
½ plade mørk chokolade
Fedt til formen