Gratineret oksekød LCHF.

Dette er en lækker gratineret LCHF-inspireret ret. LCHF står for Low Carb High Fat, hvilket indebærer, at man begrænser indtaget af kulhydrater og spiser mere fedt og protein.



Sådan gør du

  • Pil og hak løgene, svits dem på en pande med lidt smør, indtil de er bløde, og pres hvidløgsfeddene i.
  • Skru op for varmen, tilsæt farsen og brun den.
  • Tilsæt de flåede og hakkede tomater, oregano, vand og kalvefond, lad det simre i ca. 10-15 min., og smag det til med salt og peber.
  • Bland cremefraiche med reven mozzarella og smuldret fetaost, og smag det til med salt og peber.
  • Hæld farsen i Omniaformen. Læg derefter ostecremen ovenpå og til sidst tomaterne skåret i halve og lidt oregano.

Tilbered retten ved svag varme i ca. 30 min. Lad den køle af et øjeblik inden servering, og servér den med en lækker salat.

Ingredienser

500 g hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 (400 g) dåse flåede og hakkede tomater
1 dl vand
1 spsk. koncentreret kalvefond
2 spsk. tørret oregano
Salt og peber
Smør til stegning

2 dl cremefraiche
2 dl revet mozzarella
100 g fetaost
Salt og peber

7-8 cocktailtomater
Oregano

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *