Scones med tragtkantareller og lagret ost
Svampeplukning kræver viden. Der findes ca. 100 spiselige svampe i Danmark, men de fleste mennesker kan kun genkende nogle få af dem. Det er vigtigt kun at plukke de svampearter, man er helt sikker på, og som ikke har farlige look-a-likes.
Tragtkantarellen er en svamp, som mange plukker og bruger i madlavningen. Den er nem at genkende og findes ofte i store mængder om efteråret i mosrige nåleskove i stort set hele landet. Svampene er nemme at tørre og tage med, når man skal ud på eventyr. Den er en utroligt lækker svamp og et perfekt krydderi i forskellige retter!
Sådan gør du
- Rist fennikelfrøene på en pande uden fedtstof, indtil de har fået lidt farv
- Steg de hakkede svampe i smør.
- Bland mel, bagepulver, ristede fennikelfrø og salt i en skål. Finhak smørret i melblandingen. Tilsæt mælk, og saml hurtigt det hele til en klæbrig dej. Tilsæt de stegte svampe og osten. Drys lidt mere mere mel over, hvis blandingen føles for løs
- Del dejen op i seks lige store stykker, og læg bollerne ned i muffinsformen. Drys flagesalt oven på hver scone
Bag dem ved middel varme i ca. 50 min.
Spis sconesene nybagt med smør.
Ingredienser
2 dl hvedemel
2 dl speltmel
2 dl mælk
2 tsk. bagepulver
50 g smør
1/4 tsk. salt
1 spsk. fennikelfrø
2 dl hakkede iblødlagte eller friske tragtkantareller Craterellus tubaeformis
1 dl reven lagret ost, fx Västerbottenost
Smør eller olie til stegning
Flagesalt