Gratineret oksekød (LCHF)

Dette er en lækker gratineret LCHF-inspireret ret. LCHF står for Low Carb High Fat, hvilket indebærer, at man begrænser indtaget af kulhydrater og spiser mere fedt og protein.

• Pil og hak løgene, svits dem på en pande med lidt smør, indtil de er bløde, og pres hvidløgsfeddene i.

• Skru op for varmen, tilsæt farsen og brun den.

• Tilsæt de flåede og hakkede tomater, oregano, vand og kalvefond, lad det simre i ca. 10-15 min., og smag det til med salt og peber.

• Bland cremefraiche med reven mozzarella og smuldret fetaost, og smag det til med salt og peber.

• Hæld farsen i Omniaformen. Læg derefter ostecremen ovenpå og til sidst tomaterne skåret i halve og lidt oregano.

Tilbered retten ved svag varme i ca. 30 min. Lad den køle af et øjeblik inden servering, og servér den med en lækker salat og et godt glas rødvin – du fortjener det!

Til 3-4 personer bruger du:

500 g hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 (400 g) dåse flåede og hakkede tomater
1 dl vand
1 spsk. koncentreret kalvefond
2 spsk. tørret oregano
Salt og peber
Smør til stegning
2 dl cremefraiche
2 dl revet mozzarella
100 g fetaost
Salt og peber
7-8 cocktailtomater
Oregano